دموکراسی یعنی این. مردم یک شهرک در تهران، وقتی میبینند شهرداری تهران در عینِ بیمسئولیتی و بیکفایتی، کارهای خدمات شهری مثل جمعآوریِ زباله را به مدت ۳ سال! انجام نمیدهند، خود مردم شهرک دست به کار میشن و شهرک را از تعفن و کثافت نجات میدهند. تو یک منطقه کوچک دموکراسی درست میشه.
خبرِ تکمیلی و اختصاصی از "روزنامه پیام ما " :
شهرداری تهران از سه سال پیش تاکنون به شهرک دانشگاه خدمات نداده/ اهالی یک هزار کامیون زباله از شهرک خارج کردهاند/ در زمان بازدید از شهرک، حدود ۱۲ روز بود که چاه فاضلاب بالا زده بود.
گزارش میدانی پیام ما از سه سال بیتوجهی شهرداری تهران به شهرک دانشگاه که باعث شده اهالی بهشکل خودگران زبالههایشان را پاکسازی کنند و سیستم مالی شفاف و گزارش عملکرد داوطلبانه راه بیندازند.
داستان «خودگردانی شورایی» یک شهرک| ستاره حجتی - فرداد احمدی |
شهرداری تهران چندسالی است که به اهالی شهرک دانشگاه در غرب تهران خدمات ارائه نمیدهد. اهالی میگویند شهرداری طرح نوسازی شهرک دارد و اهالی به آن رضایت ندارند. سه سال از آخرینباری که شهرداری محوطه و خیابانها را پاکسازی کرده، گذشته است و حالا ۱۰۳ روز است که جمعی از اهالی خودشان دستبهکار شده و ۹۰ درصد شهرک را پاکسازی کردهاند؛ تاکنون یکهزار کامیون زباله از شهرک خارج شده است. چاه آب مخصوص آبیاری فضای سبز شهرک مسدود شده و مسیر آب بهسمت خارج از شهرک هدایت شده است. خرید منبع آب و پرکردن آن از سوی اهالی راهحل جایگزین کمبود آب برای فضای سبز است.
اهالی میگویند از تلاش برای محیط آرام زندگیشان خسته نخواهند شد و به تبدیل کردن شهرک آرام و خلوت شهرک دانشگاه به مکانی پرازدحام رضایت نخواهد داد. تشکل کوچک «همیاران فضای سبز شهرک دانشگاه» حالا شکل و شمایل کار خود را پیدا کرده است و با حمایت شبکهای متشکل از صدها عضو کار میکند و بعد ۱۰۳ روز تلاش که از جمعآوری زباله شروع شد، حالا به ساختاری شفاف در امور مالی داوطلبانه و گزارش عملکرد هم رسیده است. مثل هر رویداد مشارکتی دیگر در حوزه محیطزیست، نقش پررنگ زنان در پاکسازی محیط زندگی مردم شهرک دانشگاه مشهود است.